Tudástár

Praktikus funkcióval bővült a kéktúrázás weboldala

2022.04.13.
Praktikus funkcióval bővült a kéktúrázás weboldala

Képzeletben meggyújtottuk az első szülinapi gyertyát, hiszen alig több mint egy éve indult el honlapunk, a kéktúra.hu. A kezdetektől napjainkig igyekeztünk olyan hírekkel, tudástár anyagokkal és interjúkkal bővíteni rovatainkat, amelyek mondanivalójuk miatt hasznosak lehetnek a kéktúrázóknak.

Ilyen volt például az MTSZ térképportálját bemutató írásunk, amely az utóbbi hetek egyik legolvasottabb írásai közé tartozik. A szöveges tartalmak mellett az oldal technikai támogatottsága is jelentős fejlődésen ment keresztül, melyek egy része a ti visszajelzéseiteknek is köszönhető! Bátorítunk benneteket, hogy a jövőben is osszátok meg velünk a honlap funkcionalitásával kapcsolatban tett hasznos észrevételeiteket!

Az újdonságok közül szeretnénk kiemelni a Megközelítés tervezése ide funkciót, ami most már a honlap térképeinek összes kiemelt pontjára (bélyegzőhelyek, szálláshelyek, látnivalók) történő kattintás után elérhető. Hasznos segítséget nyújthat annak megtervezésében, hogy hogyan közelítsd meg az adott kéktúra szakaszod kiindulási pontját. Vagy épp ellenkezőleg: ahol véget ért a túrád, onnan hogyan juthatsz haza a legegyszerűbben.A felület egyébként ismerős lehet mindazoknak, akik használták már a Google Maps útvonaltervezőt.

Hogy milyen konkrét segítséget nyújthat a Megközelítés tervezése ide és hogyan ajánlott használni, azt összegyűjtöttük az alábbiakban:

  • Miután rákattintottál a linkre, a Google térkép megnyílik az adott pont koordinátáival úticélként beállítva:


  • Miután kitöltötted az indulás helyét, dátumát és időpontját, válaszd ki a megfelelő közlekedési módot! Az különösen jó hír a tömegközlekedéssel utazók számára, hogy a funkció megjeleníti a MÁV, a Volánbusz, a BKK és a helyi járatok menetrendjét is.
  • A felajánlott alternatívák közül válaszd ki a számodra legjobb megoldást!
  • A visszafelé útvonal tervezése ugyanezen az elven működik: egyszerűen csak használd a fel és lefelé mutató nyilat, ami a kezdő és célállomás mellett van.


A galéria megtekintéséhez kattints a képekre.


Top kulcsszavak
Kapcsolódó tartalmak