Tudástár

Kéktúrás problémák bejelentése

2022.04.08.
Kéktúrás problémák bejelentése

Ahogy évről évre pozitív irányban változik a kéktúrázás iránti kedv, úgy növekszik az Országos Kékkör útvonalának és infrastruktúrájának leterheltsége is.

A bélyegzőgumik elkopása, alkalmankénti eltűnése, a már kihelyezett bélyegződobozok állagromlása, indokolt esetekben újak telepítése és a három útvonal teljes körű karbantartása a kéktúrázás velejárója.

A felsoroltak a Magyar Természetjáró Szövetség feladatai közé tartoznak, hiszen az országos civil szervezet kezeli évtizedek óta az Alföldi, az Országos és a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát. Az útvonal mentén felmerülő problémákról jellemzően a terepi és a felmérő kollégák tapasztalatai alapján értesülünk, viszont jelentős számú hibabejelentéssel segítitek a munkánkat ti, kéktúrázók is.

Az ímélben, messengeren és bejelentő felületen érkező tapasztalataitokat, észrevételeiteket köszönjük és várjuk ezután is! Ha olyan helyzettel találkoztok, ami akadályozza, megnehezíti esetleg optimálisabbá tenné a kéktúra teljesítését, akkor kérjük, hogy minden esetben fotóval és a helyszín pontos megadásával jelezzétek azt felénk. Sőt! Ha lehetőségetek van GPS adatokat rögzíteni (például gpx formában), akkor bátran továbbítsátok azt is.

Elérhetőségeink, ahová a kéktúra mentén tapasztalt problémákat várjuk:

· bejelentes@termeszetjaro.hu

· messenger

· kéktúra.hu: sajnos ezen a felületen nem tudsz mellékletet csatolni, viszont ha megadod az elérhetőségeidet, akkor felvesszük veled a kapcsolatot a bejelentés pontosítása miatt


Top kulcsszavak
Kapcsolódó tartalmak