Hír

Ellenőri tapasztalatok 3. rész

Ellenőri tapasztalatok | Szerző: Csernus Lukács Gábor | 2021.04.22.
Ellenőri tapasztalatok 3. rész

Sorozatunk a kéktúrás igazolófüzeted szabályos vezetéséhez nyújt segítséget. A kéthetenként megjelenő összeállításban nemcsak követendő, hanem elkerülendő példákkal is találkozhatsz, hiszen azokból is rengeteget lehet tanulni.

Tapasztalatom szerint a legtöbb hibalehetőség már akkor megelőzhető, amikor még egyetlen lépést sem tettél a kéktúra útvonalán. Azt kérdezed, hogyan? Úgy, hogy az igazolás elvárt módjáról írt pár bekezdést elolvasod a füzeted elején. Ha követed az ott leírtakat, akkor sok utólagos kellemetlenségtől megkíméled magad. Sőt!

Előny, ha az elbírálás előtt saját magad is átnézed a dátumokat és a bélyegzőlenyomatokat az útvonalkövetés és az útvonal-megszakítás szabályainak szemszögéből. Hogy miért fontos ez? Azért, mert az ellenőrök is csak ez alapján tudják megítélni teljesítés hitelességét. Ne feledd, a kéktúrák útvonalkövető túramozgalmak, tehát az összes szakasz, a teljes táv bejárását hitelt érdemlő módon kell igazolnod.

Követendő példák


Elkerülendő példákCsernus Lukács Gábor alig néhány túratársával együtt ott áll az Országos Kéktúra többszörös teljesítőinek dobogóján: eddig tizenegyszer járta végig az Írott-kő és Hollóháza között húzódó túraútvonalat. A gyakorlott túrázó tudásával nemcsak a közösségi felületen egyénileg szerveződött kéktúrás csoportokat koordinálja, hanem évek óta önkéntesen ellenőrzi a teljesítők igazolófüzeteit. Rovatunkban Gábor az igazolófüzetekben látott pozitív és negatív példák bemutatásával nyújt segítséget kezdő és haladó kéktúrázóknak egyaránt.
Top kulcsszavak
Kapcsolódó tartalmak