Hír

Ellenőri tapasztalatok 2. rész

Ellenőri tapasztalatok | Szerző: Csernus Lukács Gábor | 2021.04.09.
Ellenőri tapasztalatok 2. rész

Ellenőri munkám során azt tapasztalom,hogy az egyik legnagyobb hibalehetőség az útvonal-megszakítás igazolásában rejlik. Éppen ezért a sorozat mai összeállításában hoztam követendő és elkerülendő példákat egyaránt.

Ahhoz, hogy az ellenőrzés szempontjából helyesen járj el, érdemes először a fogalmat tisztázni. Akkor beszélünk útvonal-megszakításról, amikor a túrázást befejezed egy adott igazolóponton, majd 24 órát meghaladóan folytatod onnan. A befejezés és a folytatás között eltelhetnek napok, hetek vagy hónapok is, sőt! Közben teljesíthetsz más túraszakaszokat, hiszen a kéktúrázás haladási iránya és teljesítési ideje szabadon választható.

Hogyan tudod a megszakítást szabályosan igazolni bélyegzéskor? Ha 2017 előtt kiadott füzeted van, akkor kétszer kell bélyegezni, a lenyomatokhoz pedig írd oda a befejezés/folytatás dátumát. A 2017 utáni kiadású igazolófüzetekben elég egyszer bélyegezni, viszont az igazolópont nevesített négyzete egyik dátumhelyéhez az érkezés, a másodikhoz pedig a folytatás időpontját tüntesd fel.

Ha véletlenül nem a leírtak szerint jártál el, akkor GPS track vagy teljesítési táblázat beküldésével pontosíthatsz.

Követendő példák





Elkerülendő példák



Csernus Lukács Gábor alig néhány túratársával együtt ott áll az Országos Kéktúra többszörös teljesítőinek dobogóján: eddig tizenegyszer járta végig az Írott-kő és Hollóháza között húzódó túraútvonalat. A gyakorlott túrázó tudásával nemcsak a közösségi felületen egyénileg szerveződött kéktúrás csoportokat koordinálja, hanem évek óta önkéntesen ellenőrzi a teljesítők igazolófüzeteit. Rovatunkban Gábor az igazolófüzetekben látott pozitív és negatív példák bemutatásával nyújt segítséget kezdő és haladó kéktúrázóknak egyaránt.


Top kulcsszavak
Kapcsolódó tartalmak