Hír

Túrázz felelősen a kéken is!

Közérdekű | 2021.03.26.
Túrázz felelősen a kéken is!

A tavasz szinte már csak karnyújtásnyira van, ezért is jelent nagyobb kihívást betartani azokat a napjainkban is érvényben lévő védelmi intézkedéseket, amik a természetjárókat is érintik. Bár magunk is tapasztaljuk, hogy soha nem igényelt ennyi odafigyelést a túrázás, mint mostanában, mégis azt kérjük tőled, hogy a testi és lelki egészséged megőrzése érdekében tartsd be az alábbiakban összegyűjtött tudnivalókat.

  • Csak egészségesen indulj el kirándulni!
  • Az erdőben, parkban és arborétumban szabad a mozgás, de ezt csak egyedül vagy a veled egy háztartásban élőkkel teheted meg! A jogszabály értelmében csoportos baráti túrákat sajnos még nem lehet szervezni.
  • Mivel az ébredező jó idő egyre több embert csábít a friss levegőre és a kéktúrázásra, ezért javasoljuk, hogy a népszerű kirándulóhelyeket és a főváros környéki kéktúra szakaszokat inkább kerüld el a tömeg miatt. A kevésbé ismert főváros környéki helyszíneket a természetjáró.hu, míg az ugyancsak ritkán látogatott kirándulóhelyeket pedig a Turista Magazin gyűjtötte össze.
  • A több napos túrákra, sátorozásokra és bivakolásokra még várni kell, ugyanis a szálláshelyek csak üzleti és oktatási célból fogadhatnak vendégeket.
  • A fizikai erőnlétedet vagy otthon, vagy a szabad levegőn végezhető gyakorlatokkal érdemes fenntartani, mert az edzőtermekben, uszodákban és egyéb sportlétesítményekben továbbra is csak a versenyszerűen sportolók edzhetnek.
  • Ha nem lenne világjárvány, akkor azt tanácsolnánk, hogy a környezettudatosság jegyében használd a tömegközlekedést. A jelen helyzetben azonban biztonságosabb, ha inkább autóval vagy kerékpárral közlekedsz.
  • A maszkviselés, a távolságtartás és a kijárási korlátozások szabályai változatlanul érvényben maradtak. Ezért kérjük, hogy túrázás során a tízezer főnél nagyobb lélekszámú településeken, közterületeken viselj orrot és szájat eltakaró maszkot, tarts mindenkitől másfél méteres távolságot, és érj haza biztonságban este 10-ig.

#túrázz felelősen

#vigyázzunk egymásra

Top kulcsszavak
Kapcsolódó tartalmak