Hír

Kedves barátjától búcsúzik Orbán Viktor

Közérdekű | 2022.01.21.
Kedves barátjától búcsúzik Orbán Viktor

Családtagok, barátok, kollégák és túratársak kísérték utolsó földi útjára a Magyar Természetjáró Szövetség tiszteletbeli elnökét. A Rákospalotai köztemetőben január 21-én délelőtt a családi sírban helyezték örök nyugalomra Thuróczy Lajost, akinek a természetjárás fejlesztéséért, hagyományainak megőrzéséért végzett munkáját idehaza és a nemzetközi túraszervezetek is elismerték.

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor így búcsúzott a gyászoló családnak írt levelében kedves barátjától, bölcs tanácsadójától: „ha az emberi élet célja egy nemes küldetés teljesítése, akkor Thuróczy Lajos ezt a célt nemcsak elérte, de túl is szárnyalta”.


Távozásával pótolhatatlan űrt hagyott maga után, „mindannyiunknak hiányozni fog Lajos bátyám örökmozgó természete, kilencven felett is irigylésre méltó szellemi frissessége, fizikai erőnléte, kiváló humora” .

A kormányfő méltóképpen felidézi Lajos bácsi természetjárásban elért érdemeit, és "mindig szívesen fogok visszaemlékezni közös élményeinkre, a Dobogókőn, Galyatetőn, vagy a Som-hegyen folytatott beszélgetéseinkre."



Hogy mennyi kihívást, örömet és olykor nehézséget tartogatott számára a hivatásos turista élet, arra Lajos bácsi saját maga válaszol a 2010-ben Történt valami? 1925-2010 Valami történt! címmel megjelent memoárjában.

Top kulcsszavak
Kapcsolódó tartalmak