Hír

Ellenőri tapasztalatok 43. rész

Ellenőri tapasztalatok | 2023.11.06.
Ellenőri tapasztalatok 43. rész

Az elmúlt hónapban csak problémás füzetekből merítettem, így most lássuk azokat a füzeteket, amelyek szép példái az elvárt igazolásoknak, tehát most csak követendő példákat hoztam.

Új típusú füzetként mindenhol a 2017 óta kiadott, már mindhárom Kéktúrán színes térképeket és sarkukra állított igazoló négyszögeket tartalmazó füzeteket értem. Minden korábbi kiadásút pedig régi típusúként említem. Ne feledjük, bármilyen kiadású füzet használható igazolófüzetként, csak a benne leírtak szerint kell igazolni a teljesítést és természetesen a bejáráskor aktuális útvonalon kell az akkor elérhető bélyegzéseket használni.

A képre kattintva a galériában elérhető az összes példa, szöveges magyarázattal.


A szerzőről

Csernus Lukács Gábor alig néhány túratársával együtt ott áll az Országos Kéktúra többszörös teljesítőinek dobogóján: tizenháromszor járta végig az Írott-kő és Hollóháza között húzódó túraútvonalat, kétszer az Országos Kékkört. Gyakorlott túrázó tudásával nemcsak a közösségi felületen egyénileg szerveződött kéktúrás csoportokat koordinálja, hanem évek óta önkéntesen ellenőrzi a teljesítők igazolófüzeteit. Rovatunkban Gábor az igazolófüzetekben látott pozitív és negatív példák bemutatásával nyújt segítséget kezdő és haladó kéktúrázóknak egyaránt.


Top kulcsszavak
Kapcsolódó tartalmak