Hír

Darázsfészek a bélyegződobozban

Közérdekű | 2021.08.26.
Darázsfészek a bélyegződobozban

A nyári időszakban egyre gyakrabban érkeznek bejelentések a bélyegződobozokban fészkelő darazsakról az Országos Kékkör több helyszínéről.

Ha ilyen jellegű bejelentést kapunk, akkor először is kitesszük a Figyelmeztetések rovatba, hogy a túrázók minél hamarabb értesüljenek róla, és ne nyúljanak bele a darászfészekbe. Ha ilyen problémával találkoztok a Kéktúra során, kérjük, mielőbb jelezzétek ezen a felületen.

Másrészt terepen dolgozó kollégáink igyekeznek minél hamarabb a helyszínre utazni, és szakszerűen elhárítani a veszélyhelyzet. Ebben időnként tagszervezeteink vagy más, helyi partnereink is segítenek, de olyanra is volt példa, hogy maguk a túrázók oldották meg a problémát.

Ugyanakkor a tapasztalatok azt mutatják, hogy a darazsak gyakran visszatérnek ugyanarra a helyszínre, ahol korábban fészkeltek, emiatt a bélyegződobozok kitakarítása olykor csak átmeneti: ezért kérjük, hogy fokozott óvatossággal és körültekintéssel közelítsd meg a bélyegződobozokat!

Tipp: Ha a darázsfészek miatt nem tudod a bélyegzőt használni, akkor a hiányzó bélyegző esetéhez hasonlóan járj el: készíts egy olyan fotót, amin te és a bélyegzőhelyszín is jól beazonosítható, vagy keress a településen olyan céges bélyegzőt (pll: bolt, plébánia, vasútállomás), aminek a lenyomatában látszik a település neve.


Top kulcsszavak
Kapcsolódó tartalmak