Hír

A MÁV új menetrendje kedvez a természetjáróknak is

Közérdekű | 2021.03.30.
A MÁV új menetrendje kedvez a természetjáróknak is

A 2021. április 11-én érvénybe lépő menetrend-módosítás során olyan járatokkal is bővül a vasúti közlekedés, amelyekkel könnyebben elérhetővé válnak az Alföldi, az Országos és a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra egyes helyszínei - derült ki a MÁV START Zrt. tájékoztatásából.

A Dunántúlon és a keleti országrészben megvalósított fejlesztésekkel a közösségi közlekedés használatára szeretné motiválni utazóközönséget a vasúttársaság. Éppen ezért a gördülékenyebb átszállási kapcsolatok érdekében a Volánbusz is fokozatosan igazítja buszjáratainak menetrendjét a vonatokhoz.

A MÁV tavaszi menetrend változása a következő turisztikai célpontok megközelítését érinti pozitívan.

  • Szekszárdon, a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra végpontjánál és Pörbölyön a vonatok mindegyike megáll, ezért a Gemenci erdő könnyebben elérhetővé válik.
  • Baján az Alföldi Kéktúra szakaszhatárát lehet elérni.
  • A Dombóvár—Bátaszék—Baja vonalon újra megállnak a vonatok Mórágyon is, ezáltal a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra szakaszhatár megközelíthetősége javul a túrázók számára.
  • Turisztikai időszakban hétvégén és ünnepnapokon új, gyorsított vonatok közlekednek a Nyugati pályaudvar és Szob között, amelyekből négy pár hétvégeken és ünnepnapokon csak Budapest és Vác viszonylatban közlekedik a meghosszabbított Budapest-Vác-Szob útvonal helyett.
  • Könnyebbé válik a Budapestről Szarvaskő és a bélapátfalvai cementgyár megállók megközelítése, amelyek az Országos Kéktúra bélyegzőhelyei.
  • Az Eger–Szilvásvárad és a Szilvásvárad-Szalajkavölgy vasútvonalon közlekedő kirándulók is kedvezőbb feltételek szerint utazhatnak áprilistól.

Homolya Róbert, a MÁV-Volán-csoport elnök-vezérigazgatója tájékoztatása szerint további változások várhatók: „a Tisza-tóhoz és Göcsejbe május 1-jétől bővül, javul a vasúti szolgáltatás és már előkészítés alatt áll a balatoni térséget érintő elő-, fő- és utószezoni menetrend is. Ősztől, valamint a decemberi menetrendváltástól további jelentős fejlesztésekkel készülünk Budapest elővárosi hálózatán és a vidéki vonalakon is.”

A 2021. április 11-én érvénybe lépő menetrendet itt, további tájékoztatást pedig ezen a linket találsz.

Top kulcsszavak
Kapcsolódó tartalmak