Hír

70 kilométer 70 óra alatt az Országos Kéktúrán

Közérdekű | 2022.01.27.
70 kilométer 70 óra alatt az Országos Kéktúrán

Hét évtizeddel ezelőtt 1952. januárjában indult útjára az Országos Kéktúra mozgalom. Az alapötlet, az első útvonal, a részvételi feltételek és a teljesítésért járó elismerés a mai Lokomotív Turista Egyesület (korábban Budapesti Lokomotív Sportkör Természetjáró Szakosztálya) vitathatatlan érdeme.

Éppen ezért erősen ajánlott minden kéktúrázónak felvésni dr. Vízkelety László, Bokody József, Forgó János és Thuróczy Lajos nevét, hiszen nélkülük nem, vagy talán nem ebben a formában létezne kéktúrázás.



A híres „lokósok” tíz évig dédelgették az OKT–t, azonban a nagy érdeklődés miatt a feladatok gyakorlatilag túlnőttek az egyesület kapacitásán. Így 1961-ben az Országos Kéktúra teljes fenntartását teljes egészben átvette a Magyar Természetbarát Szövetség (napjainkban Magyar Természetjáró Szövetség).

A Lokomotív Turista Egyesület az elmúlt évtizedekben továbbra is rajta tartotta vigyázó tekintetét az 1952-ben meghirdetett túramozgalmon, és méltóképpen megemlékezett annak kerek évfordulóira. Mint ahogy teszi ezt most a 70. jubileum alkalmából, és meghirdeti a 70 km 70 óra alatt az Országos Kéktúra mentén nevű kihívást.

A részvételi szabályok szerint a nevezőknek 2022. január 1-je és december 31-e között, az Országos Kéktúra teljes útvonalán 70 kilométert kell teljesíteni gyalogosan vagy futva 70 órát meg nem haladó idő alatt ahhoz, hogy az igazolófüzet leadását követően hozzájuthassanak a teljesítményért járó jelvényhez.

A teljesítés további feltételei és az igazolófüzet a Lokomotív Turista Egyesület honlapján érhetők el.


Top kulcsszavak
Kapcsolódó tartalmak