Hír

Ellenőri tapasztalatok 5. rész

Ellenőri tapasztalatok | Szerző: Csernus Lukács Gábor | 2021.05.21.
Ellenőri tapasztalatok 5. rész

A mai válogatásban is hoztam jó és rossz, követendő és elkerülendő példákat. A hibákat könnyen elkerülheted, ha a kiírás szerint útvonalkövető módon járod be a teljes kéktúrát, és az ellenőrök számára is érthető módon dokumentálod a túráidat.

Mert mit is néz az ellenőr, amikor kézhez vesz egy igazolófüzetet?

Elsősorban a bélyegzések meglétét. Ha nem elérhető a helyszínen egy bélyegző (hiányzik vagy megrongálódott), akkor egy olyan fotóval tudod helyettesíteni a lenyomatot, amin te és a bélyegzőhely is együttesen látható és felismerhető. Másrészt a teljes útvonal bejárását, ami a bélyegzők melletti dátumokból derül ki számára.

Ha ezekre figyelsz, akkor elég hamar átveheted a megérdemelt díjazást, vagyis az elismerő oklevelet és a kéktúrajelvényt.

Követendő példák




Elkerülendő példák




Csernus Lukács Gábor alig néhány túratársával együtt ott áll az Országos Kéktúra többszörös teljesítőinek dobogóján: eddig tizenegyszer járta végig az Írott-kő és Hollóháza között húzódó túraútvonalat. A gyakorlott túrázó tudásával nemcsak a közösségi felületen egyénileg szerveződött kéktúrás csoportokat koordinálja, hanem évek óta önkéntesen ellenőrzi a teljesítők igazolófüzeteit. Rovatunkban Gábor az igazolófüzetekben látott pozitív és negatív példák bemutatásával nyújt segítséget kezdő és haladó kéktúrázóknak egyaránt.


Top kulcsszavak
Kapcsolódó tartalmak