OKT

12

Pilis

Dorog - Piliscsaba

GPX-NYOMVONAL LETÖLTÉSE (2019. november 21.)

    530 m

  -425 m

 

18,5 km

OKT-11

    

OKT-13

         

Dorog vasútállomásának épülete mellől leereszkedünk a vágányok alatt húzódó hosszú aluljáróba, s balra átmegyünk rajta. A Zsigmondy Vilmos-lakótelep szélén jövünk fel, onnan jobbra a Munkás úton indulunk tovább. A Petőfi téren átsétálunk, a Református

templomnál továbbindulunk a Köztársaság úton, majd a Kesztölci úton hagyjuk magunk mögött Dorogot. Itt felkapaszkodunk a már rég felszámolt homokvasút töltésére. Az út innen a töltés mellett halad, ezen jutunk el egészen Dorog utolsó házáig. A kerítés végénél balra fordulunk. Keresztezzük a Kenyérmezői-patakot, majd elérjük a lőtér és a kutyakiképző mezejét. Eljutunk az erdő szélére, ahol a távolban megpillantjuk a Kétágú-hegyet. Utunk beletorkollik a Dorogot elkerülő 117-es útba.

Balra indulunk, és rögtön utána jobbra tartva beérünk Kesztölcre. A községben kanyarogva hamarosan elérjük az Esztergomi utcát, amelyről pár száz méter után balra térünk. A házakat elhagyva folyamatos emelkedés mellett egy széles hegytetőre jutunk, ahonnan egy aszfaltcsíkig megyünk tovább. Ezt keresztezve újabb emelkedő következik, amely az erdőszélhez tartva felvezet a Kétágú-hegy oldalába. A rét közepén jobbra fordulunk, és a Sziklák alatti dűlőn végigoldalazva, majd egy kisebb gerincre történő felkapaszkodás után leereszkedünk a Klastrompusztára vezető aszfaltútig. Klastrompusztára érve vagy a Tölgyfa büfé kapuján kihelyezett bélyegzővel, vagy továbbhaladva a kéken a Kémény utca – Klastrompuszta út elágazásában a villanyoszlopra felszerelt bélyegzővel igazolhatunk.

Klastrompuszta nevezetességei közé tartoznak a felette magasodó szirtek barlangjai. Érdemes hát rövid kitérőt tenni a Legény- és a Leány-barlang bejárataihoz. Továbbindulva rövid kaptató vezet a következő gerincre. Odafenn elhaladunk a Szent Péter-fa mellett, majd elérjük az erdő szélét. A Vad-föld mezejétől egészen Piliscsévig ereszkedünk. A római katolikus templomnál rátérünk a főutcára, elballagunk a második világháborús katonai temető előtt, és ahol a főút jobbra fordul, mi balra térünk. Megyünk tovább a Temető utcán, innen balra fordulunk a Szilvás utcára. A községet elhagyva utunk a gyertyános oldalában emelkedik, néha két méter mélyre is bevágódva a homokos talajba.

Követve a kék jelet egy nagyjából negyedórás út végén megpillantjuk Piliscsaba városának szélső házait. A bélyegződobozt még a vasúti sínek keresztezése előtt, a Wesselényi, az Árpád vezér és a Kálmán király utca találkozásánál, egy villanyoszlopon találjuk meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sor-
szám
Kezdőpont Végpont Hossz
(km)
Szintemelkedés (m) Menetidő (óra:perc)
(bélyegzőhely) > < > <
67 Dorog Klastrompuszta 10,6 370 185 3:20 3:00
68 Klastrompuszta Piliscsaba 7,9 160 240 2:10 2:20
Dorog Piliscsaba 18,5 530 425 5:30 5:20


  Hossz: 1168 km

  Szakaszok: 27 db

  Bélyegzőhelyek: 152 db

  Szintemelkedés: 31.550 m

  Szintcsökkenés: 32.130 m

  Teljesítők száma

    (2020. 03. 11-ig): 6702 fő

Céges rendezvények

Magyarország második legmagasabb pontján fekvő Galyatető Turistacentrum vállal céges rendezvényszervezést, csapatépítést, családi összejövetel és ünneplések kivitelezését.

 

Erdei iskola általános iskolások számára

Szeretettel várjuk az általános iskolás gyerekeket!
A dormitóriumban 31 főt tudunk elhelyezni, a kísérő felnőtteknek fürdőszobás szobát biztosítunk, igény szerint.